Instructie is een belangrijk deel van Fried zijn werk. Er wordt in alle disciplines les gegeven: Springles, dressuurles en terreintrainingen voor de samengestelde wedstrijdsport. Ook binnen enkele verenigingen is Fried actief als instructeur, zo ook bij onze eigen Ruiterclub Wittenhorst .

2015 -09 4 tal KNHS kampioen 12107264_1064268156938859_2341341889578454631_nLieke en Tessa Jenniskens, Aniek Janssen en Merlijn van Ooy werden KNHS kampioenschap 4tal klasse M onder leiding van Fried.

De grote hobby is altijd de samengestelde wedstrijd geweest. Met meerdere paarden was Fried altijd actief binnen deze tak van sport, hij heeft twee keer deelgenomen aan een EK voor Landelijke ruiters. In 1997 in eigen land in Hooge Mierde, en in 1999 in Feldbach, Oostenrijk. Beide keren is hij daar met DeisterII als negende geëindigd.

In het najaar van 2004 is Fried door de KNHS gevraagd als Bondscoach voor de Landelijke Ruiters.

In 2005 was het EK in Ganderkesee in Duitsland. De resultaten waren nog niet geheel volgens verwachting, maar de teamgeest was overduidelijk aanwezig. De stijgende lijn in de resultaten werd later merkbaar:  Op het EK van 2007 in het Zweedse Ovedskloster mocht het resultaat er wezen: EEN BRONZEN TEAM-MEDAILLE!!! De sfeer in Zweden was opperbest! Heel veel fans waren meegereisd, en de teamgeest was top. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel erg bedankt!

In 2009 werd het EK in Hongarije georganiseerd. Na een betrekkelijk korte voorbereiding door heel fanatieke ruiters en amazones, waren de resultaten in Hongarije niet helemaal zoals iedereen gehoopt had. Het team behaalde een 4e plaats, en de beste individuele prestatie kwam op naam van Judith Ansems met Ulrike, zij behaalden een 13e plaats.

In 2011 was het de beurt aan Groot Brittannie. Na een goede voorbereiding, trokken we vol goede moed naar Aston le Walls. Helaas was het resultaat teleurstellend, het team kwam niet in de uitslag voor door de vele uitvallers in de cross. Jammer, aan het enthousiasme heeft het niet gelegen.

In 2013 gingen we naar Laintal, Oostenrijk. De KNHS had veel bedenkingen over de uitzending van het team, maar de deelnemers zelf gingen fanatiek op zoek naar sponsoren voor de lange reis en de onkosten die ze daarvoor moesten maken. Heel veel dank voor ieders inzet hiervoor, en veel dank aan de sponsoren die het allemaal mogelijk gemaakt hebben. Het eindresultaat was een 5e plaats voor het team

In 2015 was het EK in Helvoirt. Het was een prachtig georganiseerd kampioenschap, hulde aan Bas Verhoeven en zijn team. Tijdens de wedstrijd werd er een reünie georganiseerd voor oud EK LR deelnemers en voor iedereen die hier ooit aan had meegewerkt. Het werd een doorslaand succes met heel veel mooie verhalen. De prestaties van het team in de dressuur en cross waren top, alleen het springen gaan we snel vergeten. Het ging van een zilveren medaille, naar een bronzen, en daarna helaas geen medaille. De inzet was er wel, maar het laatste beetje geluk ontbrak.

In 2017 gingen we naar Tongeren in België. Het werd een hele mooie week, een mooie zestal proef, goede dressuur en foutloze crossen (met enkel wat tijdfouten) ging het springparcours deze keer helemaal naar wens. Een bronzen medaille ging mee naar Nederland, en dat was werkelijk een hele mooie teamprestatie.

In 2019 was Duitsland aan de beurt om te organiseren. In Westerstede werd een heel mooi kampioenschap gehouden, met veel Nederlands publiek. Na een minimale voorbereiding heeft ieder teamlid top gepresteerd, weer in de cross geen enkele hindernisfout. De dressuur van zowel het zestal als de individuele deelnemers werd niet overgewaardeerd, en na een mooie wedstrijd werd met het team een hele mooie 4e plaats behaald.

Onze kinderen Niels en Lieke hebben ook een beetje paardenvirus in zich. Helaas is Lieke na een knieblessure niet meer in staat om te rijden, en Niels heeft geen paardrij-ambitie maar in de omgang met paarden is hij super.

Niels en Lieke 2009 Well

Deze foto van 2009 zegt alles....