Fried is al africhter van jongs af aan. Na zijn instructeursexamen in Ermelo is hij daar 3 jaar werkzaam geweest tijdens de 100-dagen test van KWPN hengsten. Deze hengsten moesten toen nog "alles" kunnen: groepsdressuur, individuele dressuurproef, aangespannen in de wagen, cross, steeple en tot slot nog een springparcours. Fried heeft hier veel ervaring opgedaan, en zijn veelzijdigheid kwam in Ermelo goed van pas.

luchtfoto 2010-01

In 1982 zijn we begonnen met een veebedrijf. Stieren afmesten was onze hoofdtak.

Na verloop van tijd werd de stierenmesterij steeds moeilijker, de marges in de landbouw en veeteelt in Nederland werden steeds kleiner.

 

De paardentak groeide in de loop van de jaren uit naar een volwaardige bedrijfstak. De hoofdzaak in ons bedrijf is het africhten, corrigeren en zadelmak maken van paarden van klanten, en die van ons zelf. Onze eigen paarden, en soms ook paarden van klanten, worden op wedstrijden uitgebracht om later verkocht te worden.Vooraanzicht Langstraat

Er komen uit het hele land paarden naar ons toe, de mond-tot-mond reclame doet goed zijn werk. Ook vaste klanten brengen regelmatig paarden om zadelmak te maken of te corrigeren.