Instructie is een belangrijk deel van Fried zijn werk. Er wordt in alle disciplines les gegeven: Springles, dressuurles en terreintrainingen voor de samengestelde wedstrijdsport. Ook binnen enkele verenigingen is Fried actief als instructeur, zo ook bij onze eigen Ruiterclub Wittenhorst . Op de onlangs gehouden KNHS kampioenschappen is het 4tal klasse M KNHS Kampioen geworden!! Commandant en dames waren zeer tevreden over hun proef, en het harde werken werd beloond met een prachtig kampioenschap.

2015 -09 4 tal KNHS kampioen   12107264_1064268156938859_2341341889578454631_nFried, Lieke en Tessa Jenniskens, Aniek Janssen en Merlijn van Ooy.

 

De grote hobby is altijd de samengestelde wedstrijd geweest. Met meerdere paarden was Fried altijd actief binnen deze tak van sport, en hij heeft twee keer deelgenomen aan een EK voor Landelijke ruiters. In 1997 in Hooge Mierde in eigen land, en in 1999 in Feldbach, Oostenrijk. Beide keren is hij daar met DeisterII als negende geëindigd. 

In het najaar van 2004 is Fried door de KNHS benaderd om de functie van Bondscoach voor de Landelijke Ruiters te gaan vervullen. Hij heeft hier echt wel even over na moeten denken, maar uiteindelijk vond hij het toch een uitdaging om met een team enthousiaste mensen te werken die de eventingsport een warm hart toedragen. In 2005 was het EK in Ganderkesee in Duitsland. De resultaten waren nog niet geheel volgens verwachting, maar de teamgeest was overduidelijk aanwezig. De stijgende lijn in de resultaten werd later merkbaar:  Op het EK van 2007 in het Zweedse Ovedskloster mocht het resultaat er wezen: EEN BRONZEN TEAM-MEDAILLE!!! De sfeer in Zweden was opperbest! Heel veel fans waren meegereisd, en de teamgeest was top. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel erg bedankt!

Onder deze link vindt u een fotoverslag van Ovedskloster:   Zweden verslag 2007

En onder deze link staat nog een grappig filmpje.

EK LANDELIJKE RUITERS 2009

Na een betrekkelijk korte voorbereiding door heel fanatieke ruiters en amazones, waren de resultaten in Hongarije niet helemaal zoals iedereen gehoopt had. Het team behaalde een 4e plaats, en de beste individuele prestatie kwam op naam van Judith Ansems met Ulrike, zij behaalden een 13e plaats.

Voor een dag tot dag verslag van het verblijf in Nagykanizsa, Hongarije klik: Hongarije verslag 2009

EK LANDELIJKE RUITERS 2011 IN ENGELAND.

Na een goede voorbereiding, trokken we vol goede moed naar Groot Brittanië! Helaas was het resultaat teleurstellend, het Engeland verslag 2011 spreekt voor zich. Helaas bij dit verslag geen foto's.

EK LANDELIJKE RUITERS 2013 IN LAINTAL, OOSTENRIJK.

Deze editie was het spannend of de KNHS nog wilde meewerken om een team in Oostenrijk te kunnen laten starten. De deelnemers hebben alle kosten zelf moeten dragen: het inschrijfgeld, de lange reis met de tol en de dure diesel, en het verblijf in Laintal. Dan is het niet zo verwonderlijk dat ze (als ze dan als vertegenwoordiger voor Nederland) hun door sponsors beschikbaar gestelde kleding dragen, en alle overige materialen die ze gekregen hebben. Aan de sponsoren heel veel dank hiervoor! Hier staat:  Oostenrijk Laintal verslag 2013 dat ik in Laintal heb gemaakt, met enkele foto's erbij. Veel leesplezier.

EK LANDELIJKE RUITERS 2015 IN HELVOIRT, NEDERLAND.

Verslag van dit EK wordt zsm geplaatst.

 

Onze kinderen zijn ook besmet met het "paardenvirus", Lieke is sinds haar 12e ook actief in de wedstrijdsport, en Niels helpt altijd mee op concours. Hij heeft geen ambities om op een paard te gaan zitten, maar in de omgang met paarden is hij super.

Niels en Lieke 2009 Well

Zo relaxed als hier gaat het er niet altijd aan toe. Deze foto is van juni 2009.